Ózon terápia

Tekintettel arra, hogy sok orvos és terapeuta, (beleértve Dr.Clark-ot is), javasolja különböző formákban alkalmazni az ózont, (ozonizált vízre, olajra, öblitésre, pakolásokra, stb.) kinálunk kiváló minőségű ózongenerátorokat, otthoni és professzionális használatra is. A Ravo Zapper, ózongenerátor és az ezüst generátor kolloid, a három legjobb befektetés az Ön egészségére.
 
Az ózon alkalmazása gyógyászati ​​célokra korlátozzott, annak gyors oxigén oldódása miatt.( 1-2 órán belül attól függően, hogy a hőmérséklet és a lehetségés pH-t körülvevő média).
Az ózon (O3) a legerősebb oxidálószer, amely az ember számára elérhető. Fertőtlenitő hatásai meghaladják többszörösen pld: klór. Ellentétben a klórtól az ózon , az élő szövettel való érintkezésben, megfelelő koncentrációban, a szövetet helyreállitja,és a vérkeringés is dezinfikálódik. Ezt a jelenséget az orvosok széles körben használják gyakorlatban is, pld. Pattanás kezelésére, ekcémára, és más foltok- bőrbetegségek kezelésére. Használata a fogászati gyakorlatban is gazdagon elkezdődik,, és az elmúlt években létrejött számos professzionális orvosi berendezések, a fogszuvasodás fájdalommentes eltávolitására, az ózon összpontositott segitségével. Ezt a jelenséget kipróbálhatja a mi OZ – 300 generátorunkkal – az akut fájdalomnál távolitsa el a levegőztetőt a szilikon csőből, és hagyja, hogy az ózon gáz 20- 30 másodpercig hasson az érintett területen. (az ózont ne lélegezze be!). 20 – 30 perc elteltével az érintett területen a fájdalom enyhébb lesz. Szükséges hozzátenni, hogy ha rendszeresen fogja használni öblitse ki a száját ózonnal dúsitott vizzel, (az esti fogmosás után), amelyet percek alatt elvégez a mi OZ 300 generátorunkkal. Ön ismerni sem fogja a saját fogorvosát. A pénzügyi előnyökről a "nemlátogátás során" a fogorvonál manapság nemis kell irni... Az igy kezelt vizet, ugyanúgy lehet használni nagy sikerrel az elhúzódó nőgyógyászati kezeléseknél.
 
A gyógyászati célú felhasználásra az ózon, gyorsan feloldódik a folyadékban. A szövetben ezután folyamatos reflexszerű felbomlási folyamat indul kéttő molekuláról , O3-ról három molekulára O2. Ennek eredménye egy sokkal magasabb oxigén telitettség, mint a klasszikus oxigén inhalátor.
 
Az ózon nagy jelentőséggel bír a sejten belüli fertőzéseknél. Könnyen behatol a sejtekbe, ahol a fertőzéseket intenziven elpusztitja. Dr. Clark ajánlja többek között az ózonterapiát, a semlegesitésére a szervezetben. Dr. Clark ajánlja az ózonterápiát, többek között hogy semlegesitse a freónt a szervezetben. A mi általunk ajánlott OZ 300 ózon generátorral, el tud késziteni bármilyen erős dezinfikáló oldatot közönséges ivóvizből, megszüntetni a fogászati problémákat, termeli az ózonizált olvivaolajat, (horzsolásokra, vágásokra.) ózon fürdőt késziteni, és igy tovább.
Mi általunk kinált OZ 300 generátor tartalmaz kettő szellőzőt, és ózonellenálló csövet. Amennyiben gazdagitani szeretné az ivóvizet ózonnal, fontos hogy csatlakoztassa a generátort a nedvességszáritóhoz. (tartozék OZ 300), amelyből az ózon keletkezik. Ez megakadályozza, hogy a nemkívánatos kémiai vegyületek képződjenek a kezelt vízben. Áramellátás a generátornak – aljzatba 230V. Az OZ300 ózon generátort, használják ózon termelésére, nagyfrekvenciás koronokisülésnél, felvan szerelve egy digitális időzitővel, amely egy Ön által választott idő után, automatikus kikapcsolja a generátort. Ezzel az időzítővel állítható be pontosan telíti be a vizet az ózon különböző alkalmazásokhoz.
Következő mi általunk szálitott eszköz a levegő sterilizáló ózon, (OZ 200 - 200 mgO3/óra. OZ 500- 500mgO3/óra.)- nem csak egy egyszerű levegő "tisztitóról"van szó . Ezek az eszközök nagyon alkalmasak az allergiások számára. Leghatározottabban likvidálják a gombaspórákat, baktériumokat, vírusokat és a poratkatkákat. Ezek a mikroorganizmusok folyamatosan röpködnek a levegőben, és ha az immunrendszer le van gyengülve, az ilyen eszközök használata nagyon alkalmas tud lenni. A generátor elinditása 10-90 percre. (9 gyári beállitás, különböző szobaméretekre) elteliti a szobát ózonnal, amely 1-2 óran belül, vissza esik oxigénre. Ebben a légkondicionált levegőben a legjobb aludni. Ez egy nagyon tiszta és jó levegő magas oxigéntartalommal. Az Ön reggelei másak lesznek mint korábban, az Ön szervezete alvás közben rengeteg energiát merit...
Ózon ezen használatánál viszonylag megbizhatóan likvidálja a kellemetlen szagokat, (cigarettafüst, penész, és a nem szellőztetett helységekben találhatóo dohos levegő…) és úgyszintén megszünteti a falak penészedését. A Az ózon aplikációjánál a sörfőzde helységeiben ahol már az összes más metódus a penész eltávolitására sikertelen volt, használva volt ami OZ 3500 (3500 mgO3/óra) generátorunk. Egy hetes használat után konstatálva volt, hogy a téglák felszine teljesen penész mentes volt, és a tégla törmelékek elemzése után, kiderült, hogy a penész 12 cmmélységben likvidálva volt.
 
Az orvosi gyakorlatban a leggyakrabban alkalmazott módszer az úgynevezett nagyautohemoterapia, amelynél leveszünk 150ml-ert a vénás vérből, amely tökéletesen meghatározott arányban gazdagitja a O2-O3-at, és néhány percen belül visszajut a véráramlatba.
 
 
ÓZON
O3 részletes leirása
Ózon és a nagyszerű tulajdonságai (a legerősebb fertőtlenitő, amely az ember számára elérhető) már a 19. Századtól ismert. Az ózon előállitható koronakisüléssel, és a legtöbb áramfejlesztő is ezt a módszert használja. Az ózon elegendő koncentrációja likvidálja például az erős penészedést a falakon, kellemetlen szagokat – például az üdülőházakban a tél folyamán, gépjárművekben, stb. Ebből a célból, kínálunk kiválóan alkalmas generátorok OZ200 és OZ500.
Oxigén atom a természetben található különböző formákban
Laza részek O , magasan reaktiv es instabil (nem radikális).
  1. Oxigén O 2 . Ez a forma a legelterjedtebb, stabil, színtelen vagy halványsárga mint a folyadék, és kék mint a gáz. Az Oxigén ebben a formában elengedhetetlen az élethez, de a kedvezőtlen reakcióknál mérgező lehet a szervezetre. Fontos szerepet játszik az oxidációs reakciónál, amely négy lépésben folyik, Felton reakciók. Ha elegendő energiát kap, eredményként a termék oxidációja, CO 2 a H 2 O . Energia hiányában ez a reakció nem megy végbe teljesen, és nagy mennyiségű szabad gyökök és savas metabolitok képződnek. Ezek az anyagok a biológiai rendszerekben okoznak oxidatív stresszt. Az oxidatív stressz nem oxigénhiányt jelent, hanem a szabad energiák hiányát az oxidációra.
  2. Oxigén O 3 (ózon) . Reaktiv és instabil (nem radikális). A saját molekulájában van többlet energia. A felezési idő nagyon kicsi (több tíz percek). Általában jelen van a levegőben, és az arány 1 rész O 3- tól 10 millió tömegrész levegőig azaz körülbelül 140ug/m 3 .
  3. Oxigén O 4 . A molekula nagyon instabil és gyorsan bomlik két molekulává O 2 .
  4. Néhány munka azt mutattja , hogy a komplex reakciónál az oxigén atomokat képez, nagyon rövid idő alatt oxigén molekulákká O 8 a O 64 .
ÓZON
Az ózon az gáz, jellegzetes szaga van, illetve, illata, amelyet egy tipikus nyári vihar után érezhetünk a levegőben. Az emberi szaglás erre az illatra különösen érzékeny, ezért képes regisztrálni már nagyon kicsi, és teljesen ártalmatlan koncentrációját ennek a gáznak a levegőben.
Először Martinusem van Marumem holland tudós irta le a gáz fogalmát (1750 - 1837).
Az elektrostatikus árammal való kisérletek folyamán a saját berendezésein 1785 –ben leirta az ún. " az áram illatát " amely az elektronikus gépek körül keletkezik, valószinűleg a szikrák keletkezése folyamán.
1840-ben prof. F. C. Schonbein a saját könyvében " Erzeugung des Ozons auf chemischem Wege " leirta a levegőben található oxigén átváltozását, egy tipikus illattal rendelkező gázra. Ezt a gázt elnevezte egy görög szó szerint OZEIN-ózon- illat kiengedni.
Werner von Siemens 1857 –ben létrehozott egy szerkezetet, amely segitségével lehet ózont gyártani. Róla elnevezett cső elektromos robbanás ellen működik.
Az első berendezések amelyek praktikus felhasználásra alkalmasak voltak a 20. Század elejéről valók. Organizmus képes ezt a tipuső oxigént (aktiv oxigén) használni. Az élet száméra egyaránt fontos mint a nyomelemek.
A természetben az ózon, többféle módon keletkezhet :
  • elektromos kisülés által – zivatarkor a villámnál.
  • UV-sugárzással a sztratoszférában.
A sztratoszféra szétbomlik több mint 15 - 50 km a Föld felszinén
 
Az ózon lefelé esik és fokozatos hanyatlás felé indul. Normális körülmények között, ezek a folyamatok egyensúlyban vannak. Középső értéke az ózon koncentrációjának többé-kevésbé állandó 4-5 ppm. Eléri a maximális értéket 10 ppm. Ezt a területet nevezzük az ózonrétegnek (ózonoszféra). Az ózon koncentrációja sokszor nagyobb mint a, Föld felszine ahol eléri az értéket 0,03 - 0,04 ppm.
Az ózon védőrétege úgy hat mint egy filter. Elnyeli a jelentős UV sugárzást (Harley területen az UV sugárzás 250 nm) bemutatja hatékony védelmét a sugárzástól a növényeknél és az állatoknál.
 
TULAJDONSÁGOK, JELLEMZÉS
Az ózon halványkék gáz, jellegzetes szagú és nehezebb a levegőnél. A molekulája három oxigén atomból áll. .
Vegyjele O 3 .
Nem stabil, és elég gyorsan bomlik oxigénné O 2 . 20° C mellett , a nyomás 101,3 kPa a felezési idő 45 perc.
30° C –nál, hasonló nyomásnál a felezési idő 20 perc.
Az ózon nem radikális. Nagyon erős oxidáló képessége van, reakcióképesebb mint az oxigén.
HASZNÁLHATÓ TULAJDONSÁGAI AZ ÓZONNAK
A magas oxidáló képeségének köszönhetően helyetesithetetlen helye van a vegyiparban. Oxidációja megszünteti a magas molekulatömegű vegyületeket, a klórozott bifenileket, szerves vegyületeket, cianidokat, fenolokat, ként, vasat és a mangánt. Méregtelenítő képessége megszünteti a rákkeltő anyagokat. Erőteljes szagtalanító hatására eltünteti a kellemetlen szagú anyagokat, és ezzel együttesen csökkenti a szagokat és ízeket. Magas oldhatósága és folyékonyságának és a rövid felezési idejének köszönhetően lehetővé teszi a nagy oxigén telítettséget. Baktericid, virucid és gombaölő tulajdonságokat használják fertőtlenítésre a vízkezelésnél az élelmiszeriparban és a gyógyszeriparban.
Az ózon tulajdonságat felhasználják orvosi gyakorlatban is, vérkeringési zavarok, vírusos, bakteriális és gombás betegségek, hogy aktiválni tudja az immunrendszert. A modern transzfúziós állomások az ózont a vérminták sterilizására használják, olyan tökéletes eszköz ellen, amely továbbítsa a hepatitiszt és a HIV virust.
 
TECHNIKAI ÓZON
A technikai ózon keveréke a levegőnek és az ózonnak, előállított atmoszferikus levegőből vagy technikai oxigénből. Legfőképpen használt a vizkezelésnél, és a vegyiparnál.
ORVOSI ÓZON
Az orvosi ózon keveréke az egészségügyi oxigénnek, és az egésszégügyi oxigénből készült ózonnak. A készüléknek az orvosi ózon gyártásához muszály biztositani a követelt koncentrációt és mennyiséget. A koncentráció tartomány az orvosi aplikációra, 1 - 100 mikrogram ózonu (O 3 ) 1 mililiter keverékre (µg/ml), aminek megfelel az arány 0.05 % - 5 % O 3 - 99.95 % - 95 % O 2 –hoz. Az ózon molekula nem stabil, az orvosi formáját a felhasználás helyszinén kell elkésziteni.
ÓZON – HIGIÉNIAI KÖVETELMÉNYEK
Az emberi szaglás képes felismerni a levegőben az ózont, nagyon alacsony koncentrációban 10 mikrogramm / m3 O3. Ez a képesség egyéni, és állandó jelenlétnél alacsony ózon koncentrációnál meglehetősen gyorsan veszit.
Alacsony koncentrációnál
Olyan helyeken való tartózkodásnál, ahol az ózon koncentrációja nagyobb, ( kb. 350 µg/m 3 –tól nagyobb) a szemek gyulladást kaphatnak, az orrban és torokban, némely esetben a mellkasnál szoritó érzés, köhögés és fejfájást okoz.
Legérzékenyebbek az ózonra, az olyan emberek akik, egészségügyi problémákkal küzdenek, mint az asztma, esetleg krónikus légzőszervi és szív-érrendszeri betegségek.
Ha az ózonkoncentráció több mint 1100 mikrogramm / m 3 erősen fájditsák a szemet és a felső légutakat, fejfájást okozhat.
Ha a koncentráció nagyobb, mint kb 2150 mikrogramm / m 3-at, néhány percen belül erősen irritálhatja a légutat, és köhögést idéz elő.
Ha a koncentráció meghaladja a 21 000 mikrogramm / m 3-at, előfordulhat az eszméletvesztés, tüdő vérzése, és bekövetkezhet a halál is.
Nagyobb ózonkoncentráció belélegezésénel, légcső károsodás léphet elő.
 
 
AZ ÓZON TŰRÉSHATÁRAI
A kormány rendelete szerint. 178/2001számú, meghatározza megengedett expozíciós határértéket (PEL) 100 µg/m 3 ,amelyet nem lehet túl lépni. Rövidtávú túllépés NPK-P értékig lehetséges. NPK-P érték, azaz a megengedett maximális koncentráció, amely semmilyen esetben sem lehet túl lépni, 200 µg/m 3 .
Rendelet MZ 6/2002 Számú., nyújt higiénikus kémiai, fizikai és biológiai határokat, belső irányitásait, lakóhelységek néhány épületénél. Limitált ózonkoncentráció biztositva volt 100 µg/m 3-re.

Általában minél magasabb a hosszú távú átlagos érték a vidéki és a hegyvidéki területeken , ahol nem jut el a jelentős növekedésig. Az ózon úgy keletkezik, hogy a természetes fotokémiai cyklus a felületi légkörben létrejön.Azokon a területeken ahol tengerfeletti magassáról van szó, az ózon kialakulása támogatva van magasabb intenzitású napfénnyel.