Ezüst kolloid

GKS 100 kolloid nanoezüst generátor

 

 

 

LEÍRÁS

Kolloid nano-ezüst generátor GKS 1OO Forte.

A GKS 100 Forte kolloid ezüstgenerátorral nagyon jó minőségű, magas ezüst nanorészecske-tartalmú szuszpenzió (kolloid) előállítására van lehetőség. Ezeknek a részecskéknek a mérete a nanométer századrésze (csak az egyes ezüstionok) és több nanométer között változik.


A részecskék mérete olyan tényezőktől függ, mint a desztillált víz minősége, a tiszta ezüst minősége és a kolloid ezüst (EK) előállítása során betartandó feltételek.

A EK előállítása a GKS 100 Forte generátorral viszonylag hosszabb időt vesz igénybe, mint más generátorokkal, de a keletkező kolloid oldat minősége kimutathatóan magas, és maximális hatékonyságot biztosít a penészgombák, baktériumok és vírusok elpusztításában. Az így kapott EK-oldat tiszta, és hosszabb tárolás esetén színe (és így minősége) alig változik. Meg kell jegyezni, hogy minél frissebb a EK-oldat, annál nagyobb a hatás elérésének lehetősége.

 

A GKS 100 Forte generátor pontosan időzített intervallumokat használ a 99,99%-os tisztaságú ezüstből készült ezüst elektródák fokozatos újrapolarizációjához. Ezeket az elektródákat a gyártó nemzetközileg elismert tisztasági tanúsítvánnyal látja el. A GKS 100 Forte generátor alapfelszereltségéhez egy pár elektróda tartozik - így 2 db 20 cm hosszú, S betű alakú elektródát szállítunk.

A fent említett időintervallumok, valamint az elektródák pontos áramterhelése, amely az ezüst nanorészecskék telítődésével a kolloid vezetőképességének változásával automatikusan, finoman változik az idő múlásával, a legjobb minőségű EK-oldat eredményét jelentik. A GKS 100 Forte generátor berendezéssel, a fent leírt műszaki előnyeivel az EK gyártása egyszerű.

 

GYÁRTÁSI FOLYAMAT

Öntsön desztillált vizet egy 0,3 liter - 1 liter üvegedénybe (javasoljuk, hogy az edényt előzetesen öblítse át desztillált vízzel), helyezze a desztillált vízzel leöblített ezüst elektródákat a foglalatokba, és helyezze a generátort az edény peremére. Az üveg nyakának keskenyebbnek kell lennie, mint a generátor mérete. Helyezze a tápegység csatlakozóját a generátor aljzatába, és csatlakoztassa a tápegységet a hálózati aljzathoz.

A piros "ON" lámpa világítani kezd, ez a jelzés azt jelzi, hogy a EK gyártása megkezdődött. A gyártási folyamat körülbelül 10-12 óra elteltével (pl. egy éjszaka alatt) fejeződik be, amit a zöld jelzőfény kigyulladása jelez. A folyamat felgyorsítható a desztillált víz felmelegítésével (max. 45 Celsius-fokig). A EK gyártásának folyamata a GKS 100 Forte generátor esetében lényegesen hosszabb más termékekhez képest, de a végtermék minőségileg a legmagasabb szintű, és még itt is igaz - jobb várni a jó minőségre, mint gyorsan előállított, rossz minőségű terméket használni.

A EK koncentrációja ebben az esetben kb. 20 ppm.

Más EK-oldatokkal összehasonlítva az így előállított ezüstkolloid maximális hatékonysággal pusztítja el a patogén mikroorganizmusokat, és hatékonysága a hosszabb tárolás során minimálisan csökken.

A percek vagy órák alatt előállító EK generátorok nem képesek ugyanolyan minőségű EK-ot előállítani. Az ilyen megoldások hatékonyságára vonatkozó információk kétségeket ébresztenek.

Ha teljes sötétségben egy lézeres indikátorral átvilágítjuk a létrehozott EK vízoszlopát, a látható sugár finom nyomot mutat a EK-ben. Ez a finom nyom pontosan jelzi az előállított kolloid magas minőségét. Ezt a jelenséget Tyndall-effektusnak nevezik, és ez az egyik fontos eszköz a kolloid ezüst minőségének mérésére.

A GKS 100 Forte ELŐNYEI:

-legkisebb EK részecskék (a részecskék 90%-a 5 nm alatti) és így nagyobb teljes felület azonos koncentráció mellett (20 ppm) - a lehető legnagyobb hatékonyság a kórokozók ellen.

Ha a részecskék nagyobbak (rossz minőségű EK-oldatok), fennáll a felhalmozódás veszélye.

 

A CSOMAG TARTALMA:

- GKS 100 Forte generátor

- hálózati tápegység

- 2 elektróda 99,99 AG (S-alakú); tartalék elektródák külön megvásárolhatók. 1 pár

az elektródák kb. 1000 liter kolloid oldat előállításához elegendőek.

- Lézeres Tyndall-hatásjelző

- hordozható csomagolás

 

INFORMÁCIÓ

Tiszta ezüstkolloidot csak erősen demineralizált (desztillált) vízből lehet előállítani. Minél tisztább a víz, azaz minél kevesebb ásványi anyagot és maradék részecskéket tartalmaz, annál hosszabb a kolloid oldat előállításának folyamata, és annál hosszabb ideig telítődhet megfelelően az ezüst. Ez azt jelenti, hogy maga a folyamat több órát vesz igénybe, amíg a jelzőlámpa zöldet jelez. A legjobb minőségű ezüstelektródákat kell használni - csak a fenti feltételek teljesülése esetén garantálható az előállított ezüstkolloid-oldatok legjobb hatékonysága.

ppm (parts per million; egy anyag részecskéinek száma 1 millió más anyag részecskére) = aktív részecskék száma 1 millió oldatrészecskére.

 

MEGJEGYZÉS

A kolloid ezüstgenerátornak nincs szüksége adalékanyagokra. A gyártás hideg desztillált vízzel végezhető.

 

A KOLLOID EZÜSTRÓL

A kolloid kifejezés olyan rendszerre utal, amelyben a részecskék nagyon finom és szabályos eloszlásúak. Ezek a részecskék kevesebb mint néhány ezer atomból állnak, és akár 200 nm méretűek is lehetnek. Egy nanométer 0,000 000 000 001 m, azaz a méter egy milliárdod részének felel meg.

 
Tudományos szempontból kolloid rendszerről akkor beszélünk, ha három feltételezés teljesül:

    -különböző anyagoknak kell lennie, mint például az ezüst és a víz.
    -az anyagnak különböző halmazállapotúnak kell lennie, például folyékony/szilárd      vagy gáz/folyékony.
    -a részecskék nem lehetnek oldhatóak

A kolloidok tehát heterogének, többféle állapotból állnak és oldhatatlanok.
A kolloid ezüst részecskék nem oldódnak fel a vízben, hanem diszpergáltak.

A kolloid részecskék azok a legkisebb részek, amelyekre egy szilárd anyag felosztható úgy, hogy az anyag egyedi tulajdonságai nem vesznek el. A redukció következő szakasza maga az atom. Kolloid ezüst alatt ennek megfelelően rendkívül apró ezüstrészecskéket értünk. Az előállítási módszertől függően (kémiai úton, elektrolízissel) 1 nm-nél kisebb és 10 nm közötti méreteket lehet elérni. Ezek a részecskék a desztillált vízben találhatók, és elektromos töltést hordoznak. Mivel az azonos polaritású töltések taszítják egymást, az egyes részecskék egyensúlyban maradnak. Az akkumulátorokhoz hasonlóan a pozitív töltés - főként a fény hatására - idővel eloszlik. Ezért a kolloid ezüstöt fénytől távol kell tartani. Az elektromágneses forrásoktól távol kell tárolni.

A mikroszkopikus méretű részecskékre való bontással a teljes felület óriási mértékben megnő, és így a hatás fokozódik. Ezenkívül a behatolás lehetősége is óriási mértékben megnövekedett.

Minél nagyobbak a részecskék, annál láthatóbbá teszi őket a gravitáció. A tartály aljára hullanak. A kolloid ezüst nem ülepedik le, mert az egyes elektromosan pozitív töltésű részecskék taszítják egymást, és egyensúlyban tartják egymást.

Az ezüst egyike a kilenc nemesfémnek, amelyek közül az arany és a platina a legismertebbek. A fehéren csillogó, lágy ezüst a legjobb elektromos és hővezető képességű elem, amely hússzor gyakrabban fordul elő, mint az arany. Mindig is értékes volt, és már nagyon korán elkezdték ékszerek, evőeszközök és érmék készítésére használni. Igen, Homérosz még ezüst páncélt is említ. A középkorban az arany tizenháromszor értékesebb volt, mint az ezüst. 100 évvel ezelőtt egy kilogramm aranyért 28 kg ezüstöt lehetett kapni, 1937-ben ez még 77 kg volt, és ma az ezüst értéke még tovább csökkent az aranyhoz képest. De az ezüst az orvostudományban is felhasználásra került.

Az ezüstöt - nem csak kolloid formában - évezredek óta használják a gyógyászatban. Kínában kb. 7000 évvel ezelőtt kezdték alkalmazni az akupunktúrát, és egyre tökéletesebbé vált. Eleinte az akupunktúrás pontokat egy bizonyos rendszer szerint fával és bambusszal kezelték, később fémtűket, aranyat és ezüstöt használtak. Ebben a kezelésben az arany serkentőbbnek, az ezüst pedig nyugtatóbbnak bizonyult. Ezt arra a tényre is alapozhatjuk, hogy világszerte gyógyítók milliói használják az ezüsttűket az akupunktúrához.

Egyiptomban az ezüstöt már i. e. 3500-ban is használták érmék készítésére. Ezt követően mintegy 2500 évig a gyógyászatban ismert volt, hogy a víz hosszabb ideig iható maradt, ha ezüsttartályokban tárolták. Az ezüst-nitrát orvosi jelentőségére vonatkozó első írásos említések a legendás Gabir ibn Haian as-Sufi munkájából származnak a Kr. u. 10. század második feléből. A Bagdadban tanult orvos és filozófus Avicenna (980-1037) szintén használta az ezüstöt az orvostudományban. 1869-ben Ravelin tudós felhívta a figyelmet arra, hogy az ezüst már minimális dózisban kifejti antimikrobiális hatékonyságát. A 19. század elején a kolloid ezüstnek nyilvánvaló helye volt a gyógyászatban. Újabban a textilipari vállalatok ezüstszálakkal ellátott ruházati és textiltermékekkel kísérleteznek, amelyeknek állítólag jótékony hatásuk van az emberi egészségre.

A kolloid ezüstöt a hatékonyság igen széles spektruma jellemzi. Baktériumok (pl. staphylococcusok és streptococcusok), vírusok és penészgombák ellen is hatásosnak bizonyult. Ezeket a kórokozókat a kolloid ezüst perceken belül elpusztítja.

A kolloid ezüst hatását a problémák és a különböző kórokozók széles skálájára írták le. Különösen századunk elején számos neves tudós tanulmányozta intenzíven a hatékonyságát, és eredményeiket olyan neves orvosi folyóiratokban publikálták, mint a Lancet, a Journal of the American Medical Association és a British Medical Journal. Courtenay összegyűjtötte ezeket a lenyűgöző tanulmányokat, és egy könyvben foglalta össze őket. Számos adatot tartalmaz a kutatás jelenlegi állásáról, ami azt mutatja, hogy a tudomány intenzíven foglalkozik a kolloid ezüst hatásaival.

AZ OLDAT TÁROLÁSA: Az előállított oldatot öntse át sötét üvegedénybe és tartsa kellő távolságban a mágneses mezők forrásaitól (televízió, mikrohullámú sütő, számítógép stb.) és a napfénytől. Ne fagyassza le.