ClO2 generátor



A ClO2 generátor fő és alapvető előnyei


1.Az előálított gáz tisztasága. Nem tartalmaz szennyező anyagokat, amelyek kémiailag keletkeznek.

2.A termeléshez csak egy oldatot –nátrium kloritot használnak. Semmilyen sav vagy "aktivátor“ nem szükséges.

  1. Az ultra –tiszta megoldás – CDS mindenki számára elérhető lesz. Rengeteg ember élvezné a CDS hatásait, de nem válalkoznak az elkészítésére és a kereskedelemben kínált folyadékban pedig nem hisznek.

4.Gyártási sebesség – 0,3l pohár víz ben 150ppm kb. 3 perc alatt telítődik

5.Gyártási mennyiség – egy generátor patronból (0,2l nátrium klorit), 150 liter, 150ppm oldatot készít.

  1. ClO2 finomság- az elektrolízissel előálított ClO2 gáz sokkal finombabb, mint a kémiailag előálított Köszönhető ez a ClO2 elektrokémiai termelésének teljesen új módszerének és a szennyeződés hiányának az oldatban.

7.A készülék mobilitása - a generátor szabadon áthelyezhető, bárhová mangunkal vihetjük. A teletötött generátor súlya csak 0,7kg.

  1. A készülék ára – összehasonlítható akár egy pár luxus cipő árával
  2. A generátor teljesítménye körül belül 4W – alacsony energia fogyasztás.

10.Termelési kapacitás olyan területeken is elérhető, ahol nincsen áram – az energiabank és napenergiabankok használatával stb...

 

A készülék platinaelektródákkal van ellátva, melyek biztosítják a készülék élettartamát több 10 évre. Tápellátás: a generátort USB áramforrás táplálja,ez által lehetséges szinte minden mobil telefon tötőjét használni, powerbank, vagy USB n kereszül számítógépről is tölthető. A generátor képes bármilyen oldatkoncentrációt termelni, ezért rendkívül erős koncentrátumot készíthet othon, amelyet a kívánt koncentrációra higíthat. Az így előálított ClO2 tisztasága felvetette a kérdést, hogy az így kapott ClO2 injekciós oldat alkalmas e például méhen belüli használatra az álatoknál.


Hogyan dolgozik a ClO2 generátor


A klór- dioxid (ClO2) elektrokémiai előkészítésének folyamata és annak szempontjai.

Bármely ClO2 kezelés esetén háztartási körülmények között kiindulási anyagként nátrium-kloritot alkalmazunk, körülbelül 24,5% -os oldatot. Az alapvető probléma a nátrium-klorit tisztasága, ami az általánosan értékesített klorit nál kb.80% -nál mozog.. Természetesen ez a "tisztaság" az eredeti célokat szolgálja is pl. papír vagy szövetek fehérítésére teljes mértékben megfelel, csak ugye "egyéb” alkalmazásoknál ez már nem elegendő. Ha a klór-dioxidot (ClO2) technikai nátrium-kloritból állítják elő kémiai úton - savakkal vagy nátrium-biszulfáttal - a termék tisztasága közvetlenül arányos a kiindulási anyagok tisztaságával.


Egy másik, nagyon fontos tény a klórdioxid előállításánál a melléktermékek kialakulása. A ClO2 nem keletkezik azonnal, hanem csak a keletkezett kloritsav bomlása után.A preparatív kémia során a ClO2 - a klór útvonal szintézisének két módszerét alkalmazzák, egyik a klór útvonal ami nem felel meg a háztartási elkészítésnek és a második elektrokémiai út - a vizes nátrium - klorit - elektrolízisnek köszönhetően alakul ki.


Az elektrolízis során nátrium-klorid-oldatot alkalmazunk pontosan beállított elektromos árammal, ami a nátrium-klorit tiszta és közvetlen bomlását eredményezi mellékreakció nélkül bármilyen aktivátor nélkül. Egyszerű elektrolízissel a klór-dioxid tisztasága mintegy 99%.


Ha azonban ismeri a részleteket - az elektrolízis folyamatának feltételeit az úgynevezett "optimumot " az már nem egy egyszerű elektrolízis, hanem egy nagyon specifikus eszköz, amely 99,99% -os soha nem látott tisztaságú ClO2-t termel. A ClO2 keletkező tisztaságának óriási különbségét a laikusok gyakran elenyészőnek találják. Ha azonban úgy gondolod, hogy a tested teljesen egyedi és pótolhatatlan, akkor viszont nincs miről beszélni. Ha valaki két almát kínál Önnek - az egyik szennyben áztatva a másik pedig ivóvízben gyönyörűre mosva – melyiket válassza? ClO2 elektrolittermelésénél biztosítani kell, hogy a klorit-nátriumban jelenlévő szennyeződések ne vegyenek részt az elektrolízisen. Ez az, amit a ClO2 generátor tanulmányozása és kifejlesztése alatt biztosítottunk - hosszú és fárasztó kísérletek, labori elemzések,alatt beleértve az új analíziseket Ennek eredménye lett az "optimum", ahogy ezt fejlesztéseink során elneveztük. Erre az optimumra van minden egyes ClO2 generátor beálítva a Jaclab s.r.o. , forgalmazásával. Így minden vásárló egyszerűen otthon készítheti a legtisztább ClO2-t, amely jelenleg már mindenki számára elérhető.


A fentiekben említett dolog egy teljesen új szabadalom tárgyát képezhetné. De mi mégse nem nyújtjuk be a szabadalmi bejegyzést. Az ügyvédekkel és a szabadalmi szakemberekkel folytatott konzultáció során egyértelműen arra a következtetésre jutottunk, hogy a szabadalmat a generátorra nem fogjuk alkalmazni. Kérdezik hogy miért? Mert a szabadalmi bejelentés során teljes mértékben fel kell tárni a szabadalmi bejelentést. Szóval amit hónapokig, évekig kemény munkával kigondoltunk, kísérleteztünk, tanulmányoztunk, finanszíroztuk és most forgalmazzuk fel kellene minden lépést fedni. A generátor lemásolása egyébként nem egy egyszerű dolog.....bár lehet eslő látszatra annak tűnik. Viszont a generátor kezelése nagyon egyszerű és minden átlagos inteligenciával rendelkező ember képes elsajátítani a kezelését ( a utasításokat betartva).


Amikor a vásárlók megbizonyosodnak a készülék ügyességéről egy új korszak indul el...a generátor által egy tisztább és egészségesebb életmód jön létre például bármikor othon készíthet egy fantasztikusan fertőtlenített fürdőt, vagy medencéje vizét egészségesen tisztán tudja tartani.


Ezt a tényt sok ember nem értékeli teljes mértékben. Ez egy fantasztikus termék, az előnyei nagy változásokat hozhatnak az emberi tevékenység számos területén. De leginkább az egészség területén! A ClO2 megszünteti az ismert baktériumokat, gombát, vírust stb., minden állat- és humán vizsgálat laboratóriumi vizsgálata ezzel a formával volt elvégezve. És most először az emberi történelemben lehtőség van arra, hogy othon is elkészítse ezt a tiszta ClO2-t.

 

Mi történik, ha a ClO2 generátorban bekapcsoljuk a töltést ?

 

Miután csatlakoztatta a generátort a tápegységhez. (230 V-os adapter, tápegység, 5 V-os tápegység stb.), a levegőmotor elindul, a buborékok a platina elektróda alatti nyílásból (B) és a csövek végén buborékok képződnek a kis slág végén, melyet bele helyezünk egy üvegbe megtöltve destilált vízzel, amely felfogja a klór dioxidot. A generátorban lévő platinaelektróda közelében ( anód ) a ClO2 megjelenését azonnal észleljük sötétbarna fátyol képződik. Ha nagyon tiszta nátrium-klorit oldatot használnánk nagyon rövid idő alatt, akkor a víz telítettsége feloldódna a klór-dioxidban. Itt azonban egy kisebb komplikációról van szó, amely a nátrium-hidroxid-tartalom (mj) a technikai nátrium-kloritban.


Ez a hidroxid azonban csak bonyolultabbá teszi a ClO2 elektrokémiai preparátumát, de nagyon aktív (bár nemkívánatos) részt vesz bármely kémiai reakcióelegyben. Ha a hidroxid tartalom nincs megadva, az egyes vegyi anyagokat logikusan nem lehet alkalmazni az "aktivátorokkal". Az elektromechanikus előkészítésnél a pontos hidroxid tartalom nem túl sokat korlátoz, és kevésbé fontos, csak lerövidíti a ClO2 generátor indításához szükséges időt. A keletkezett klór-dioxidnak először semlegesítenie kell a jelenlévő hidroxidot.


Attól függően, hogy mennyi tartalma van az egyes mércék klórtartalmának, akár egy órát is igénybe vehet. Ezután az anód közelében lévő oldat (anolit) nem tartalmaz hidroxidot. Az anolit elegendő mértékben klór-dioxiddal telített, és intenzíven felszabadul a "ClO2" jelű kimeneti csövecskéből.. Ez fokozatosan alakul. Ez a fázis 30-60 percig tart.


A kiválasztott üzemi körülmények úgy vannak beállítva, hogy egy óra alatt körülbelül 2,5 g ClO2-t szabadítanak fel. Egy óra alatt tehát kb. 2500 ppm vizet kapunk. A generátor teljes kapacitása az elektrolit tartalma szerint legfeljebb 10 óra. Ezután a termelés csökken, mivel a nátrium-klorit nagy része kimerült, és az anolit általában túlnyomórészt olyan anyagokat tartalmaz, amelyek már nem vesznek részt a elektrolízisben, különösen a nátrium-klorid.


Ha ez idő eltelte után a generátort további 8 órán keresztül bekapcsoljuk, körülbelül 1liter 3000 ppm-es oldatot kaphatunk a klorit többi részéből. Az eljárás akkor tekinthető teljesnek, ha az anolit színe lényegesen világosabb, mint a teljes energiaellátás alatt. Ezután cserélje ki a generátorban a patront.


Mindaddig, amíg a klóros ivóvíz hosszútávon egészségtelen, a tisztítatlan klórdioxid hosszú távú használata szintén elfogadhatatlan. Miután a generátor futott, bármikor ki vagy be kapcsolhatja újral-ezzel a töltényel. Tehát nem kell futtatni a generátort például nyolc órán keresztül. Bármikor amikor szüksége van a friss szuper tiszta klórdioxidra, indtítsa el a generátort, és néhány perc múlva már szolgálatunkra ál a tiszta klórdioxid. Minden tanulmány álati vagy humán labori vizsgálatok sora tiszta klór-dioxiddal lettek végrehajtva. És a történelemben most először elkészítheti othon is!